Psycho Ped'Agogische Kring
Header

Over PPK

 

De Psycho-Ped’agogische Kring (PPK) is een facultaire studentenkring aan de VUB die bestaat uit studenten van de faculteit PE (Psychologie, Agogiek en Onderwijskunde).

Voor de ontvangst van de eerste jaars hebben we een fantastische Doopmeester en Schachtentemmer die hen bij de eerste stappen van het studentikoze leven begeleid. Hét hoogtepunt waar de Doopmeester en zijn Schachtentemmer naar werken is natuurlijk de studentikoze doop als inwijdingsritueel voor de nieuwe studenten (of oudere studenten die wat later het licht zien), deze vindt plaats begin november.

Wil je graag wat ondersteuning, informatie over sommige vakken, samenvattingen of gewoon iemand om er voor je te zijn tijdens de examenperiodes? Kom dan zeker naar onze Peter- en Meter-activiteit waar PPK je in contact brengt met studenten die al wat ervaring hebben opgedaan.

Elk jaar is er op 20 november ook het ‘verjaardagsfeest’ van Theodore Verhaegen (de oprichter van de ULB, waar de VUB uit ontstond) de naam die de studenten aan dit feest geven is: St-Vé! We vieren dit met een kleurrijke optocht door het centrum van Brussel, een niet te missen gebeurtenis!

In het tweede semester organiseren we het Galabal van de faculteit PE en de leukste TD van heel het jaar: EXOTIC TD!

Tussen al deze activiteiten heen organiseert PPK het hele jaar door verschillende TD’s,  filmavonden,  cantussen, culturele activiteiten, sportactiviteiten en veel meer. Voor meer informatie hierover bezoek je best regelmatig eens de site of vind je ons op facebook.

Via een cursusdienst geeft PPK, in samenwerking met enkele professoren, verschillende cursussen en samenvattingen uit. Log in via cursudienst en kijk alvast naar ons aanbod, wie weet vind je iets wat je kan helpen bij de examens!

Het PPK-Bestuur