Welkom op onze Kinneke Baba site!

Hier kan je ons bestuur wat beter te leren kennen, foto’s bekijken en op de hoogte blijven van onze activiteiten. Weet je niet zo goed wie wij zijn of wat wij zoal doen? Geen probleem, hieronder leggen we alles uit.

Hopelijk zien we je binnenkort op een van onze activiteiten!

Wie zijn wij?

Kinneke Baba is de regionale studentenkring aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die studenten uit Geraardsbergen en Oost-Vlaanderen samenbrengt voor allerlei activiteiten op en rond de VUB-campussen.

Wat doen wij zoal?

Wij willen het studentenleven aan de universiteit wat aangenamer maken, want enkel studeren is niet altijd gezond. We organiseren zowel typisch studentikoze activiteiten, zoals cantussen* en TD’s* , maar ook ludieke of sportieve activiteiten, eetavonden, kotfeestjes, cultuur-uitstappen, kroegentochten… Kinneke Baba zorgt er dus voor dat je je buiten de lessen zeker niet verveelt!

Een groot deel van deze activiteiten vindt plaats in ons stamcafé de parenthèse (‘de para’), waar cafébazin Marie ons steeds met open armen ontvangt en klaarstaat met de lekkerste pintjes. In dit café hangen ook de vele prijzen die we reeds wonnen bij het Vrijzinnig Zangfeest en staat onze Mascotte: een Mannenken Pis uit Geraardsbergen.

*Een cantus is een studentikoze liedjesavond waarbij de praeses (voorzitter) steeds aangeeft welke liedjes gezongen worden en hoeveel er tussen de liedjes door gedronken wordt. Bijna al onze cantussen vinden plaats in de BSG-zaal, waar de tafels met kaarsen verlicht worden en iedereen dicht bij elkaar zit, waardoor cantussen zeer gezellige, leutige avonden zijn.

* TD is de afkorting voor ‘thé Dansant’, de benaming die aan de VUB gegeven wordt voor een fuif. Zelf organiseren wij onder andere ‘Decadent TD’ en ‘Praud to be FauTD’.

Geschiedenis

Kinneke Baba werd in 1970 opgericht, het jaar waarin ook de VUB zelf het levenslicht zag. De oprichters waren Eddy de Hauw, Carlos Collage en Jan Vandeputte, drie rasechte Babezen. Slechts een jaar later (academiejaar 1971-1972) werd onze kring ook erkend door de Sociale Raad van de VUB, waardoor de kring nóg meer kon groeien en bloeien dan reeds het geval was. De naam ‘Kinneke Baba’ zal menig Geraardsbergenaar waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken: het is een van de Giesbergse reuzen die al sinds 1547 meestappen in de jaarlijkse  ‘processie van Plaisance’. De andere reuzen zijn haar ouders: Goliath en Agnès. Het meisje Kinneke Baba geldt als symbool voor ‘jeugdige onschuld’, iets waar menig (nieuw) student van kan meespreken…

Wil je nog wat meer info?

Indien je vragen of opmerkingen hebt, kan je altijd een mailtje sturen naar info.kinnekebaba@gmail.com. Je kan ons ook volgen op instagram https://www.instagram.com/kinnekebaba/ of facebook om te zien wat we zoal uitsteken gedurende het jaar. Bekijk zeker eens onze activiteitenkalender en aarzel niet om eens langs te komen en ons beter te leren kennen!