Woensdag 18 Maart

WUK

Zoals jullie allemaal weten gaan BSK en OP volgend academiejaar samen.
Hier hoort ook een nieuwe naam en website bij. Indien die nieuwe naam WUK zal blijven, dan zal dit de nieuwe website worden: http://igweb.vub.ac.be/kringen/wuk

We zijn ook nog steeds op zoek naar een nieuw logo (geen schild) voor de website. Als er soms iemand is die goed kan werken met fotobewerkingprogramma's, en iets kan doen met het nieuwe logo van de provincie West-Vlaanderen, please mail me: spereman@vub.ac.be

Sven

Donderdag 30 Oktober

Bowling

De BSK had besloten nog eens ietsje sportiever te (proberen) zijn. Omdat men ons altijd heeft gezegd dat men niet onopgewarmd aan sport mag beginnen werd er ruim op voorhand afgesproken in de Luigi's. Eenmaal de biceps opgewarmd vertrokken we naar de Crosly's. Daar uiteindelijk met zijn elven aangekomen, Ben en Lore waren achtergekomen met de Cadibak, verdeelden we ons in twee groepjes en kon de sport beginnen. Al vlug bleek dat die baan scheef liep naar alle kanten en dat die kegels een verdacht goed gevoel voor evenwicht hebben. Een verassende vaststelling was echter dat hoe meer pintjes ik dronk, hoe sneller de kegels omvielen. Ilse had wel wat moeite om die juiste werptechniek te vinden (je hebt trekkers, stoters en raren, maar je kunt ook gewoon de bal wegduwen, zelfs achterstevoren), Bart kon weer niet anders dan zijn duim te bezeren (iets wat hij blijkbaar kan bij elke sport), de plantjes en Barbara werden van wat water voorzien, kortom BSK was weer in topvorm. Omdat men ook altijd heeft gezegd dat men na het sporten niet bruusk mag stoppen, zijn we daarna nog de vaten in de Phare gaan helpen legen. Al vlug hadden de mensen daar door dat we terugkwamen van het sporten (Bart had zijn trainingsvest nog aan) en werden we van de nodige drank voorzien.

maandag 27 Oktober

Site update

Ter ere van de vijfde verjaardag van onze teller (met reeds meer dan 30000 bezoekers) wordt er nog eens een ferme update gehouden. Dit is natuurlijk niet op één-twee-drie gebeurd, hou dus de site de volgende dagen in het oog want het nieuwe leesvooer zal zich in hoog tempo komen aanbieden. Zo is er een nieuwe linkstructuur op de ouwe getrouwe voorpagina, wordt het bestuur stilletjes aan ingevuld, komen er verslagen van al onze activiteiten, ... Het wordt dus hoogst interessant om de wupsite als startpagina in te stellen.

Woensdag 22 Oktober

Sunglass TD

Club ging op bezoek bij AC Milan en dit in het kader van de Champignonnen Liga. Mark had ons gevraagd om weer wa te komen supporteren in zijn café. Omdat we Luigi's toch als ons stamcafé beschouwen (en omdat de drank, deze keer votcka ritboel, rooien en witten, goedkoper is) deden we dat dan maar. Voor de match gingen we , ondertussen al een klein beetje traditioneel, ons een beetje onderdompelen in de eetgewoontes van de tegenstander, spaghetti dus. Eerlijk gezegd werd de sfeer er niet echt vrolijker op toen de aftrap naderde. Na de laatste prestaties van zowel Club als Milaan had niemand nog veel hoop in een overwinning voor Club. Totdat Pablo binnenkwam tenminste. Er was nog steeds niemand die echt voluit overtuigd was van een overwinning, behalve Pablo zelf dan, maar er kwam toch weer wat hoop. Van dat bij momenten stevig knoeiwerk op dat Italiaans pattatenveld zijn er maar twee dingen de moeite om te onthouden:
1) Na ruim een half uur vond een door Club ingehuurd negerslaafje de bal stomweg voor zijn voeten. Gelukkig had hij die avond eindelijk nog eens zijn goeie schoenen aangetrokken en gaf die mafiatiepen eens stevig op hun doze, Leve den Mendoza! Een counter die kan tellen.
2) Dien ouwen in de goal van Club heeft ervaring zat. Hij wist dus maar al te goed wat hem te doen stond: elke bal die dreigt de netten te raken tegenhouden. En dat heeft hij nog eens met verve gedaan.
De uitslag was dus 0-1, Pablo won de prognose, iedereen haalde zijn happy sunglass boven en de drank begon mateloos te vloeien.

Donderdag 16 Oktober

Kapstokken-doop

Donderdag 09 Oktober

Boer-, Boerin-, & 'ol-da-we-girn-in-verkiezing

Dat niet altijd een spaghetti in de luigi's moet zijn op een eetavond bewezen we al met de bitterballen. Maar het moet zelfs niet altijd in de Luigi's zijn. we hadden vernomen dat Marie de keuken in de Parenthèse had vernieuwd en besloten die eens te gaan uittesten met goeie West-vlaamse hutsepot. Om deze te laten verteren hielden we achteraf nog een kleine verkiezing om te zien wat de hedendaagse intellectueel nog heeft overgehouden van boereverstand. Van een boerekwis over boeren laten en koeien melk tot aan karnemelkpap (inclusief chocolade en koekjes) bereiden, geen enkele boer had het beter gedaan dan onze kandidaten.

Donderdag 08 Oktober

Tetteren

Ilse's favoriet tijdverdrijf: tetteren, Bauke's favoriet tijdverdrijf: tetteren. De West-Vlaamse week is halverwege, het was dus dringend tijd om eens te tetteren. En ook al waren we niet met heel erg veel, tetteren werd er gedaan tegen de sterren op. Wat mij overigens goed uitkwam, want de Commére verscheen de volgende dag en er stonden nog geen wist-je-datjes in en ik zocht nog bladvulling voor twee pagina's. Na het tettermoment in het resto 's middags en die in de Luigi's 's avonds was er direct roddelstof genoeg.

Donderdag 07 Oktober

Filmavond1

Veel valt er over zo'n filmavond niet te zeggen, behalve dan dat we films gedraaid hebben natuurlijk. Twee dan nog wel: Maid in Manhattan en Gangs of New York. Bij Maid in Manhatan vond Kim het nodig om een beetje met het volume te spelen. Voor Gangs of New York ben ik persoonlijk gans Brussel gaan afzoeken naar een versie met nederlandse ondertiteling. Dat was dus (nog) niet te vinden. Alleen een stoome originele versie met franse ondertiteling van RTL heb ik kunnen meebrengen. We hadden toen maar besloten om zonder ondertiteling te werken als er na 10 minuutjes film toch niet een meisje kwam vragen als we niet eventueel een franse ondertiteling hadden zeker.

Donderdag 06 Oktober

Westvlaamse cantus

Donderdag 01 Oktober

Bittere ballen

Maandag 29 september

Ontmoetingsavond

Woensdag 23 september

RK openingsTD


Archief